Overfladiske mennesker!

  • 14.11.2016 - 15:21

Hei, jeg heter Maren og er rusavhengig.


Jeg har i alle år vært en del av et nettverk og en krets som er sykelig opptatt av fasade, rikdom og penger. Disse tre tingene har alltid stått høyest, og har blitt altoppslukende. Fra ungdomsskolen og helt frem til i dag. Jeg har selv vært overfladisk til tider, og blitt dratt med i fasadespillet deres. Jeg tror det kan ha mye med min oppvekst å gjøre.

 Helt fra ungdomsskolen var det viktig å henge med de riktige folkene. Man skulle ha de riktige klærne, være på de kule festene og være først ute på forskjellige arenaer. Dette eskalerte på videregående. Skolen var preget av spesielle gjenger, og ofte ble folk fryst ut fordi de ikke levde opp til «standarden». Jeg føler noen ganger at vi levde som i en High School film fra USA. Selv om mange ikke tror at dette skjer på skoler i Norge, er det akkurat det som skjer. De «kule, rike» guttene fra Toppenhaug allierte seg sammen, og jentene fikk også sin egen gjeng. Alle gikk i de samme klærne. Årets populære vinterjakke til flere tusen, uggs, langt retter hår og masse sminke. Guttene var så å si like, men i tillegg skulle de alle ha samme bil, en BMW 3-serie. Pappa betalte.

 Ingen hørte etter i timene, kom for sent eller ikke kom i det hele tatt. I kantina var det alltid faste bord, og samtalene gikk for det meste i hvor gærne de hadde vært i helgen, hvor mye de drakk, eller planer for russebussen. I tre hele år var det krangler og diskusjoner på tvers av gjengene hvem som skulle ha den største og beste bussen. Jeg blir helt flau når jeg tenker tilbake på at jeg var en del av dette. At man brukte hele skoledagen sin på å avsløre dekknavnet på den andre bussen. Eller hvordan man tråkket på andre fordi de ikke var på en buss. Guttene skulle tøffe seg hele tiden, var frekk mot medstudenter og lærere. De hadde ingen respekt for autoriteter, og prøvde hele tiden å være kongen i gjengen sin. De trodde alle sammen de som ut som Brad Pitt, og kunne få hvem som helst.

 Jeg orket rett og slett ikke miljøet i Drammen lenger, for deres oppførsel og umodenhet ble ikke bedre med årene. Jeg flyttet til Oslo, og tenkte det skulle bli bedre. På sett og vis ble det også det. Jeg fikk med eldre venner, som klarte å oppføre seg og var modne. Men de var like opptatt av fasade, rikdom og utseende. Men det må være en grunn til at jeg alltid endte opp med samme type venner. Trolig fordi jeg oppførte meg slik selv, og var opptatt av det samme. De siste årene har guttene vært opptatt av å vise hvor mye penger de har. Spandere på alle, kaste rundt seg med champagne og bestille en haug med kokain. Hver eneste helg er det samme. Champagne lunsj på Bølgen og Moi eller Bubbles and Brunch. En gjeng med selvopptatte pappagutter og jenter som står og ber om gratis drinker.

 

Jeg er så å si oppvokst på afterski i Hemsedal. Det var hit alle dro, og man var sykelig opptatt av penger og fasade her også. Alle kom i Range Roveren sin eller BMW SUV, skulle ha det nyeste utstyret i bakken, den fineste hytta og barna var alltid med på afterski. Jeg gikk i merkeklær fra jeg barn, og begynte fort å bli en utakknemlig drittunge. Man fant ofte venner på denne måten. Venner som hadde samme oppvekst og levevilkår. Dette kan ha mye å si for hvilke vennekrets jeg alltid har blitt dratt mot.

Jeg orker ikke leve på denne måten lenger. Jeg orker ikke være rundt overfladiske mennesker som kun bryr seg om materialistiske ting. Jeg vil bruke tid på det som er viktig i livet, og finne dybde i samtaler med mennesker som betyr noe.

mali

14.11.2016 kl. 15:59
Hei Maren!

Jeg syns det er veldig trist å lese om hvordan du har hatt det opp igjennom, og jeg syns det er utrolig tøft av deg og dele historien din for hele Norge. Dette innlegget traff meg på mange måter, jeg gikk i B klassen på svensedammen samtidig som deg, og det du skriver i dette innlegget er sånn jeg ser det også. Ganske kult å høre din side av det, for det du forteller her er mitt inntrykk av "de kule" også. Stå på videre, Maren. Håper virkelig du får det til og lykkes!

Helge

14.11.2016 kl. 16:04
Du skriver godt. Det er mange som sliter med fasaden når det gjelder moter, trender osv.. Presset fra gjengen er der hele tiden - man skal feste hele helgen og til samme tid få de beste karakterer på skolen. Klær skaper folk som igjen gior signal til andre. Men man finenr sin egen stil etterhvert. Ikke få tusenlapper ungdomer bruker i dag på moter, trender og andre ting.

Caroline

14.11.2016 kl. 16:05
Asså, det er en grunn for at de fleste i sånne miljøer innerst inne føler seg ensomme og har dårlig selvtillit når de står der alene. Trenger kokain for å booste noe som så vidt er der. Trenger kokain for å fylle tomrommet. Som kanskje består av ekte kjærlighet, medmenneskelighet, kindsness og mangel på sunne verdier.

Er så sykt latterlig. Syns faktisk litt synd på de. Men det er bare litt, for jeg kjenner at innerst inne blir jeg kvalm.

Karoline

14.11.2016 kl. 19:32
Så utrolig artig å lese dette. Det er akkurat slik jeg har oppfattet 93-gjengene du snakker om fra Drammen, og det er gøy at du bekrefter min oppfatning. Jeg er ett år yngre enn deg og er fra rett utenfor Drammen, så jeg vet hva du snakker om. Utrolig glad for at jeg har stått utenfor disse miljøene og bare har sett hva andre har opplevd. Trist at det er blitt sånn.

Martin Prøis

14.11.2016 kl. 20:33
Bra det ikke var sånn med 92-gjengen👍

Bunny Trash

14.11.2016 kl. 20:43
Hei Maren! Jeg heter Roger og er fra Harstad i nordnorge. Jeg flyttet til Drammen for ti år siden. Den gang levde jeg i rus og sus i et hardt miljø med masse dop som amfetamin, heroin, morfin, lsd/fleinsopp og pillere. Jeg likte blogginnlegget ditt. Det var så ekte og rett fram. Ville bare si at en by som Drammen har mange miljøer. Jeg har vært nyktern mine år her. Tar en fest i helgene med vodka og shots, og blitt kjent med mange kule folk. På hverdagene er det golf, maling og turer langs elva. Nyter livet, og håper du får se mange fine nyanser fremover i livet ditt 😉❤️

Drammensjenta

15.11.2016 kl. 09:28
Sååå enig ass! Synes bare synd på de folka der egentlig. De sitter jo fast og kommer seg aldri videre. Må være slitsomt og ikke minst kjedelig! Når jeg kommer hjem til Drammen i ferier er det samme greia og de samme folka som gjør de samme tingene. Bra du tenker at du ikke vil være sånn, det ville ikke jeg heller.

STÅ PÅ

Sara

16.11.2016 kl. 09:55
Kan du kjøre igang med en spørrsmålsrunde?

Maren Kittelsen

16.11.2016 kl. 12:09
Ja, det kan jeg gjøre :)
Maren Kittelsen

En blogg bygd på ærlighet og håp. Mitt mål er å dele erfaringer og kunnskap om å være rusavhengig, slik at jeg kan hjelpe andre i samme situasjon og skape forståelse i samfunnet.

Search

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits