Bursdagsfeiring på Bølgen og Moi, og mitt første foredrag!

  • 27.11.2016 - 15:36

Hei, jeg heter Maren og er rusavhengig.

På lørdag var jeg på min første bursdagsfest. Det ble konsumert mye alkohol, og jeg kunne se hvem som var påvirket av andre ting rundt i lokalet, men det gikk overraskende fint. Jeg følte ingen trang til å drikke alkohol eller ta stoff, men det dukket opp en farlig tanke.

Jeg hadde ikke tenkt å dele dette med dere, fordi det kunne høres dobbelt moralsk ut. Men jeg vil være ærlig med meg selv og dere. Jeg begynte å tenke; er det farlig om jeg tar meg en drink? Kan ikke jeg klare å ha selvdisiplin nok til å styre inntaket? Jeg vurderte om jeg en helg skal prøve å ta meg en drink, men så tok fornuften over. Er det virkelig verdt det. Tenk om jeg får mersmak og vil igjen ha mer og mer. Hva med alle konsekvensene. Jeg har ikke et sted å bo da, jeg får ikke gå i ettervernet, og må begynne å telle dager om igjen i felleskapet. Det som er enda mer flaut, er å møte noen av dere på byen om jeg hadde visst at jeg hadde drukket. At jeg har så mange tilhengere og folk som støtter meg, så skal jeg ødelegge det ved å teste mine egne grenser. Nei, det er ikke verdt det.


Vi var på Bølgen og Moi, på champagne lunsj der. Jeg var mye på dette tidligere, men det har vært en stund siden sist på grunn av omstendighetene. To venninner hadde bursdag, og jeg fikk møtt mange gode venner igjen. Det var utrolig koselig, og folk kom bort og sa til meg at jeg lyste lokalet opp og så frisk ut! Ingen tilbøy meg noe som helst, og jeg sto i baren og drakk cola zero og danset. Jeg trodde aldri jeg kom til å gjøre det i edru tilstand, men det klarte jeg faktisk. Jeg følte meg bra, jeg var rundt menneskene jeg er glad i, og følte meg lykkelig. Da var det bare å vrikke på dansefoten!

Da jeg kom hjem, var jeg rimelig sliten. Man kunne neste tro jeg hadde en slags utmattelsessyndrom. Jeg var der i omtrent tre timer, og når jeg kom hjem, sovnet jeg som en stein. Jeg var så utrolig utslitt, svimmel og kvalm, men det hjalp med et par timer på øyet. Jeg er glad for at jeg dro i bursdagen, og klarte meg så bra.

På fredag holdt jeg mitt første foredrag. Det gikk over all forventning. Jeg var lite nervøs, og alle menneskene som satt der var herlige. Jeg holdt først et foredrag i omtrent tjuefem minutter, for så å ha et ?intervju? med verten og svare på spørsmål fra publikum. Tiden gikk veldig fort, og jeg syns det var en morsom opplevelse. Jeg gleder meg til å kunne holde på med dette fremover. På slutten av dagen fikk jeg applaus, en bukett med blomster og en flaske eplemost av Svelvik Kommune. Mestringsfølelse til tusen. 

 

Victoria Larsen

27.11.2016 kl. 16:41
Ønsker deg en veldig fin Søndag :-)

Heidi

27.11.2016 kl. 17:26
Maren! Du inspirerer og motiverer. Jeg har selv vært borte fra alkohol i flere uker, men sprakk forrige helg. Nettopp fordi jeg tenkte:"det går sikkert bra, nå har jeg jo vært ren lenge". Har du råd til tankemønster? Synes du er super flink. Du gir håp!
Maren Kittelsen

En blogg bygd på ærlighet og håp. Mitt mål er å dele erfaringer og kunnskap om å være rusavhengig, slik at jeg kan hjelpe andre i samme situasjon og skape forståelse i samfunnet.

Search

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits