Hva skal jeg gjøre denne uken?

  • 28.11.2016 - 13:45

Hei, jeg heter Maren og er rusavhengig.

Jeg er litt nervøs i dag, og ser ikke frem til denne uken. Grunnen til det er fordi jeg har absolutt ingen planer eller avtaler. Jeg har ikke satt meg noen mål, og vet ikke hva jeg skal få ut av dagene fremover. Jeg er redd for å sitte inne, og ikke gjøre noe som helst. Når dette skjer, sklir jeg rett tilbake på gamle veier. Men jeg må slutte å være selvmedlidende. Jeg vet selv at det er kun jeg som kan bestemme hvordan min uke skal se ut, så da er jeg nødt til å sette meg ned, og lage mål dag for dag. 

Når jeg sto opp i dag, satt jeg meg rett ned i sofaen. Jeg begynte å se på The Kardashians, og bare slappet av. Men så tenkte jeg meg om, og kom til den konklusjonen at jeg måtte ta meg sammen. Så jeg gikk endelig ned i leiligheten min i kjelleren og ryddet. Bort med alle klær fra gulvet, støvsugde, byttet sengetøy, tørket støv osv. Jeg satt på spillelista mi på spotify og koste meg faktisk. Etterpå bestilte jeg med nytt medlemsskap på Evo, i håp om at jeg får ræva mi på trening. 

Jeg er nødt til å begynne å trene, for jeg har har startet på en veldig dårlig sti i det siste. Jeg spiser så vidt mat, for å gå ned i vekt. Det går flere dager hvor jeg bare spiser et par knekkebrød om dagen. Det virker selvfølgelig, og jeg har gått ned i vekt, men jeg vet selv at det er en usunn måte, og det kommer ikke til å vare. Jeg har lite energi, jeg er i dårlig humør, og selvom jeg er liten, er jeg ikke godt trent. Så mitt mål nå er å kunne spise uten å få dårlig samvittighet, trene og spise sunt. Ved å trene får jeg noe ut av dagene mine, jeg får mestringsfølelse, jeg blir sunnere og kommer til å få det bedre med meg selv. Problemet er at min personlighet har ofte et grunnlag i avhengighet. Hvis jeg begynner å trene, skal jeg trene hver dag. Men nå som jeg har mer selvinnsikt, er det viktig at jeg finner en balanse. Jeg kan starte å trene to til tre ganger i uken, og se om det fungerer for meg. 

Jeg har ikke hatt en egen pc, siden jeg solgte min mac i sommer for å ha råd til alkohol og stoff til palmesus. Helt idiotisk. Men nå har jeg endelig fått kjøpt meg en ny. Jeg var veldig i tvil om jeg skulle bruke så mye penger på en ny mac, men er fornøyd med valget jeg tok. Jeg har alltid jobbet og ikke slitt med penger, men nå som jeg ikke har en fast inntekt og arbeidsgiveren min er nav, er jeg veldig forsiktig med pengene mine. Men jobben min i dag består av å holde foredrag, lage powerpoint og skrive blogg, så jeg jeg så meg nødt til å gjøre det. Man kan ikke jobbe som frisør og ikke ha saks, hvis dere forstår hva jeg mener. 

Nå skal jeg sette meg ned å skrive en plan for alle dagene mine fremover. Jeg skal legge ut på snap for dere når jeg er på trening, så jeg faktisk holder mitt ord. Det hjelper faktisk å skrive til dere, slik at jeg føler litt press på å holde det jeg sier. For det har jo ikke alltid vært tilfelle. Jeg har vært stor i kjeften, og sagt jeg skal gjøre mye, uten at det skjer noe som helst. Men denne gangen skal jeg virkelig prøve. For min tilfriskning og lykke.

Maren Kittelsen

En blogg bygd på ærlighet og håp. Mitt mål er å dele erfaringer og kunnskap om å være rusavhengig, slik at jeg kan hjelpe andre i samme situasjon og skape forståelse i samfunnet.

Search

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits