Smil til verden, og verden smiler til deg ;)

  • 25.01.2017 - 15:00

Hei, jeg heter Maren og er rusavhengig.

Først for noen helger siden, når jeg var ute i naturen og gikk på ski, la jeg merke til alle de hyggelige menneskene. Jeg var så vandt til å være selvopptatt, og sa aldri hei til folk jeg møtte på gata. Hvis du prøver å gå gjennom Karl Johan, så kan du se hvor mange som smiler. Jeg tipper du kan telle på en hånd. Men det var akkurat som alt ble snudd på hodet i det man kom ut i naturen. Alle jeg møtte på smilte og sa hei, det var no nytt for meg, men veldig hyggelig. I dag prøvde jeg det samme på treningssenteret. 

Hvis vi skal være ærlig med oss selv, pleier de fleste å gå videre uten å si hei til de man møter på. Det virker nesten unormalt å skulle smile og hilse på en person man ikke kjenner. Men dette syns egentlig er helt patetisk. Jeg har møtt på en eldre mann på Evo flere ganger nå. Han smiler alltid til meg når han ser på meg. Hvis jeg skal være ærlig så har jeg tenkt "æsj, så ekkelt, han er sikkert en pedofil mann eller syk". Men er det ikke jeg som er syk hvis jeg tenker sånn? Bare fordi en faktisk er hyggelig og smiler til andre, så er han unormal? Nei. Så i dag når jeg møtte han på trening, stilte jeg med ved siden av han på mølla, sa hei og smilte. Det så ut som hele han lyste opp! Når jeg gikk hjemover etter trening, smilte jeg til alle og enhver, og vet dere hva? Alle smilte tilbake. Kan vi ikke bare være litt mer hyggelig. Fra egen erfaring vet jeg at om jeg har en dårlig dag, og noen smiler til meg og sier hei, blir dagen automatisk litt bedre. Tenk om du kan gjøre dagen til den du møter bedre bare ved å si hei :)

Tidligere kunne jeg ikke gå på bussen eller til trening uten å ha ørepropper. Jeg puttet dem i øra med en gang og satt på musikk. Skulle tro jeg gikk mitt eget moteshow nedover gata så selvopptatt jeg var. Når jeg gikk på bussen viste jeg bare billetten, jeg gadd absolutt ikke ta ut proppene for å snakke med sjåføren. Jeg skammer meg. Det er så utrolig deilig å ha beina litt mer plantet på jorden. Kunne gå ut, å være i nuet, og ikke drømme meg bort med musikk på øra. Å kunne si hei til bussjåføren som faktisk skal kjøre meg dit jeg skal. Si hei til dama i kassa på kiwi, og svare når hun spør om pose og kvittering. De gjør bare jobben sin, og jeg har vært en ufyselig kunde. 

Mitt mål fremover er å si hei til de jeg møter, smile og takke. Ønsker dere en fortsatt fin uke, og håper dere tenker over hvordan vi er mot andre. 

Maren Kittelsen

En blogg bygd på ærlighet og håp. Mitt mål er å dele erfaringer og kunnskap om å være rusavhengig, slik at jeg kan hjelpe andre i samme situasjon og skape forståelse i samfunnet.

Search

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits