Livet er herlig!

  • 27.01.2017 - 14:08

Hei, jeg heter Maren og er rusavhengig.

De to siste ukene har jeg virkelig tatt meg sammen. Stått opp tidlig, hjulpet til hjemme, trent og gått på møter. Angsten min er så og si borte om dagen, men jeg vet at den kan komme fort tilbake om jeg ikke opprettholder dette. Jeg har fått rutiner i hverdagen min, og jeg tenker helt annerledes på det med arbeid. Nei jeg har ikke jobb, men fy søren så deilig det er å kunne bruke tid på selg selv, og bygge meg opp dag for dag, time for time. 

I dag sto jeg opp klokken ni, dro på trening, tok sol og kom meg på møte. Det var så deilig å møte venner i fellesskapet igjen, å kunne dele om det som gjorde meg glad om dagen. Jeg føler virkelig at jeg er på en god vei nå. Og jeg gjorde noe jeg sa jeg ikke skulle, meldte meg for å gjøre service! Fast kaffekoker hver fredag i tre måneder, here I come! Jeg tror det er veldig positivt at jeg kan gi noe til gruppa, hjelpe til, men også at jeg faktisk MÅ dra på møtene da. Jeg får ikke sagt det nok ganger, møter og trening er min nøkkel til tilfriskning. 

I skrivende stund sitter jeg oppe i stua, og bare det er er forbedring. Jeg ligger ikke nede i senga, i mørket å skriver. Det å bare komme seg opp, heve hodet, rett i ryggen, ta seg en dusj å starte dagen er herlig. Selvmedlidenhet og angst har jeg hatt mye av, men det blir ikke noe bedre av å syns synd på seg selv. Man må faktisk ta tak i sitt eget liv. Bare du kan forandre deg, og hvis du virkelig vil får det bedre, så er første skritt å stå opp om morgenen og tenke "hva kan jeg gjøre i dag". 

Jeg kan si til dere nå at jeg trengte et tilbakefall. Det høres kanskje dumt ut, men det bygde meg sterkere. Jeg er en person som alltid har vært impulsiv og skal teste ut alt. Folk har gitt meg anbefalinger og sagt hva som funker og ikke funker. Men jeg valgte å kun høre på meg selv IGJEN, og da gikk jeg på en smell. Men det mentale tilbakefallet mitt kom lenge før jeg drakk. Så da jeg valgte å dra ut og drikke, lærte jeg mye, og fikk påvist det alle allerede hadde fortalt meg. Nå er jeg litt klokere, men jeg vet selv at jeg har mye og lære, og det er på tide å høre på de som faktisk har klart å holde seg rusfri. Jeg må forstå at mine måter er ikke alltid best. 

God helg!

ill jill

27.01.2017 kl. 15:14
Tar man tilbakefall som lærdom og ikke feil, så er det langt enklere å takle det. Props til deg!

Og god helg!
Maren Kittelsen

En blogg bygd på ærlighet og håp. Mitt mål er å dele erfaringer og kunnskap om å være rusavhengig, slik at jeg kan hjelpe andre i samme situasjon og skape forståelse i samfunnet.

Search

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits