Å slite hver dag med kropp og utseende...

  • 11.02.2017 - 15:51

Hei, jeg heter Maren og er rusavhengig.

Jeg streber etter det perfekte. Et ord som ikke eksisterer i virkeligheten. Hva er det perfekte, og hvorfor jeg så opptatt av dette? Jeg vil alltid forandre på noe, og er aldri fornøyd med meg selv. Noen vil kanskje kalle det overfladisk, jeg kaller det en blanding av dårlig selvtillit og kroppspress. Men jeg har like mye skyld i dette som alle andre. Folk snakker om kroppspress og fokus på utseende som en negativ ting som kommer fra alle andre. Men hvis alle hadde begynt å peke innover, og ikke utover, kanskje det hadde blitt bedre?

Jeg legger ut bilder av meg på instagram, snapchat, facebook osv. Jeg vil legge ut et bilde som den beste versjonen av meg selv, et bilde som kan få mange likes og gjøre slik at jeg kan få bekreftelser av andre. Jeg higer etter en bekreftelse på at jeg er bra nok og at folk liker meg. Men hvorfor i alle dager gjør jeg dette. Jeg liker ikke meg selv engang. Jeg har så sinnsykt mange komplekser, og kan skjule alt bak et bra bilde. Et bilde som kan få andre til å tro at Maren har bra selvtillit. Jeg ser meg selv i speilet sikkert femti ganger hver dag. Jeg tar hundre bilder av meg selv, for å få en god selvfølelse i noen minutter. Men jeg ser meg ikke selv i speilet å sier at jeg er bra nok, eller at jeg er fin. Jeg sier "Du har tjukke lår, du har for liten rumpe, du har for små pupper, du har den kulen nederst på magen, jeg liker ikke underlivet, jeg liker ikke hårfestet mitt, ørene er store, jeg har rynker, armene mine er store". Det går i ett hele dagen, og jeg rakker ned på meg selv hele døgnet. 

Jeg trener og trener for å kunne få den perfekte kroppen. Men hva er egentlig vitsen? Jeg hører at folk syns jeg er fin nok, men klarer ikke å tro på det. Men hva hvis jeg hadde bare vært fornøyd med meg selv, og ikke ville sett ut som alle de andre "perfekte" jentene på instagram. Hvorfor skal jeg fylle leppene min for å få større lepper? Hvorfor skal jeg gjøre noe som helst med meg selv? Jeg gjør alle disse dumme tingene på helt feil grunnlag. Jeg gjør det ikke fordi jeg har et mål om bli sterk og frisk, men jeg gjør det for at andre skal syns jeg er deilig. Herregud det er helt flaut å si. Men poenget mitt med alt dette, er at jeg har like mye skyld i kroppspress og alt med utseende å gjøre. For jeg er en av de personene som faktisk tyr til sprøyter og overdreven trening, for så å legge ut bilder, slik at andre kanskje får lyst til å gjøre det samme. Jeg er ikke en av de som er veldig pen eller har mange følgere, men jeg tar del i en overfladisk verden og skaper et usunt syn på kropp og look. Det startet med meg selv, deg selv. 

Og uansett hvor "smart" jeg høres ut nå, og hvor mye jeg tenker over dette temaet, kommer det nok ikke til å forandre seg. Det er trist. Jeg kommer til å forsette med intensiv trening, spise lite og fylle der det trengs. For det gir meg en "fake" selvtillit. Det gir meg en maske som jeg kan vise ute. Men bare vit det, at bak denne masken skjuler det seg en usikker jente som ikke er glad i seg selv. 

mkkaiser

11.02.2017 kl. 17:29
Trist å lese at du har det slik. Selv om du kanskje ikke tror det, så er dette noe som er veldig vanlig som mange jenter sliter med hver dag. Du er en pen jente, ikke tvil på det:)

Maren Kittelsen

13.02.2017 kl. 23:01
Ja det er nok desverre det..
Takk :)

T

12.02.2017 kl. 19:35
Du er kjempe fin Maren! Virkelig en av de peneste jeg har sett hvertfall. Slutt å tenk på hva alle andre tenker å synes.

Maren Kittelsen

13.02.2017 kl. 23:00
takk bebi<3

12.02.2017 kl. 20:59
Du har alltid vært en søt og vakker jente Maren. Du trenger ikke å endre på noen ting 👍😀

Maren Kittelsen

13.02.2017 kl. 22:59
Takk anonym :) hyggelig kommentar
Maren Kittelsen

En blogg bygd på ærlighet og håp. Mitt mål er å dele erfaringer og kunnskap om å være rusavhengig, slik at jeg kan hjelpe andre i samme situasjon og skape forståelse i samfunnet.

Search

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits