Motsatsen av karakterfeil

  • 13.02.2017 - 22:59

Hei, jeg heter Maren og er rusavhengig.

Litt sent innlegg, men en liten oppdatering, så var helgen perfekt. I hvertfall i mine øyne. Jeg har lært å sette pris de små tingene i livet og utnytte dagene, for de går fryktelig fort om dagen. Jeg har vært på NA møter hver eneste dag nå. Ikke fordi jeg må eller trenger, men fordi jeg har lyst. Jeg gleder meg til å kunne se igjen alle vennene jeg har fått her, og tilbringe noen timer hver dag med dem. De gir meg styrke og håp i hverdagen. Jeg ble invitert i bursdag til en av jentene i fellesskapet, en ny venninne, som jeg satt utrolig pris på. Jeg kunne valgt å ikke gå, på grunn av angsten for å ikke kjenne noen der, men valgte å sette meg selv til side og heller stille opp for henne. Det gikk fint og det ble en koselig kveld. Jeg dro tidlig, da jeg ikke ville på byen, og heller dro inn til en venninne i Oslo. Helt nye relasjoner, spennende og viktig.

Det var en liten oppdatering av helgen min, men jeg ønsker å dele om noe annet i kveld også; motsatsen av karakterfeil. Jeg har sagt tidligere at det er viktig å jobbe 12-trinnsprogrammet og finne en sponsor. Et av trinnene handler om egne karakterfeil, finne dem, jobbe med dem og finne motsatsen. Jeg kan si at min første karakterfeil er å utsette, og dermed ikke jobber trinn. Jeg har vært i fellesskapet i syv måneder, og ligger fortsatt bak. Ikke at det er et kappløp eller eksamen i enden, men det er viktig å gjøre alt. Følge anbefalingene. Jeg vil jobbe trinn, for å forbedre meg og være i tilfriskning. Jeg tenker mye på dette trinnet, og gleder meg faktisk til å kunne få bedre innsikt. Før ville jeg trolig sagt at jeg ikke hadde karakterfeil, men jeg vil tro at når jeg setter meg ned og jobber med meg selv, vil listen bli lang. Hver eneste dag finner jeg ting ved meg selv jeg vil forandre. Da tenker ikke jeg på utseende og lignende, men ulike ting ved personligheten min som kan endres. Jeg vil ha som mål og være den beste versjonen av meg selv. Da er det viktig å ha selvinnsikt og kunne jobbe med de negative sidene. 

Jeg vil slutte å utsette alt. Jeg vil bli flinkere til å lytte på de rundt meg. Jeg har alltid vært en person med mange venner, og folk kom ofte til meg med sine problemer eller når de bare ville snakke. Men i det siste har jeg merket at jeg har blitt mer og mer opptatt av meg og mine problemer. At jeg ikke enser andres. Noe jeg alltid har syntes vært slitsomt med enkelte, er hvis man skal fortelle om noe dypere, og de alltid vrir det om til seg selv og sier de har opplevd lignende. Det er greit å kjenne seg igjen, men noen ganger må man lytte og ikke tenke på seg selv, og dette er noe jeg har mye å jobbe med. Det som er trist er at jeg aldri var slik før. Jeg tror at på grunn av rusavhengigheten, og alle problemene jeg har hatt i det siste, har jeg hatt stort behov for å uttrykke meg og snakke om det. Men jeg må også skjønne at jeg har fellesskapet, og at jeg trenger ikke å brette ut om mine problemer til alle rundt meg hele tiden. Jeg må gi plass til andre og deres egne problemer. 

Jeg kommer garantert til å få en lang liste når jeg jobber med karakterfeil. Men jeg syns jeg er heldig som er i det felleskapet og har sjansen til å jobbe med meg selv slik jeg gjør i dag. Rusavhengig eller ikke, hadde nok et slik program passet de fleste. De fleste kunne nok trengt å jobbet med seg selv en gang i blant. Fått beina ned på jorda, og sett innover. Jeg er i dag takknemlig for å være rusavhengig. Det kan nok høres dumt ut for noen, men jeg er så glad for at jeg har fått en ny sjanse på livet. At jeg kan starte fra nytt, bygge meg opp, finne mine feil og jobbe med dem. 

 

Maren Kittelsen

En blogg bygd på ærlighet og håp. Mitt mål er å dele erfaringer og kunnskap om å være rusavhengig, slik at jeg kan hjelpe andre i samme situasjon og skape forståelse i samfunnet.

Search

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits