Er jeg rar som har slike tanker?

  • 23.02.2017 - 10:17

Hei, jeg heter Maren og er rusavhengig.

Hver eneste dag, får jeg tvangstanker, besettelser eller noe annet rart for meg. Det kan være tvangstanker som hvilken rekkefølge jeg må tørke meg etter en dusj, hvilken rekkefølge jeg såper inn kropp og hår, hvordan knekkebrødet skal ligge på tallerken og hvilket jeg må spise først. Besettelsene kan være normale som netflix og MTV, men kan også gå over til noe mer farlig, besettelse på mennesker. Okey, nå fremstiller jeg meg kanskje som en litt syk person, men det er jo forsåvidt også. Jeg har tidligere sagt at jeg blir avhengig av mennesker, og det er det jo mange som kan bli. Men noen ganger lurer jeg på om det vipper over til besettelse?

Det er kanskje feil ord å bruke, men jeg er faktisk usikker på hvor jeg har meg selv. Hva skal jeg kalle det når du tenker på personer hele døgnet, går inn på instagram profilen deres flere ganger, sjekker om de har lagt ut snap, leser gjennom meldingene flere ganger og lignende? Er det bare jeg som gjør slike ting? Og det verste er at jeg trenger ikke nødvendigvis å bry meg om personen heller. Det spiller ikke noen rolle om det er en krangel eller kjærlighet. Vil det da si at det har med oppmerksomhet å gjøre? Eller har jeg et kontrollbehov? At jeg liker å være frem og tilbake med folk, og klare å styre det å få dem tilbake? At det blir et slags spill? Nei, det høres jo helt sykt ut, men jeg vet faktisk ikke hva som feiler meg. Jeg brenner meg nok selv når jeg skriver dette her, men jeg snakker fortsatt med mange samtidig. Jeg skrev til dere at jeg skulle bli glad i meg selv, og være en måned uten å "flørte" eller snakke med andre jenter. Tror dere jeg klarte det? Nei, det tok en dag det. Men på en annen side så holder jeg ikke på med noen nå, og trives faktisk godt å være helt alene uten forpliktelser. Jeg kan gjøre hva jeg vil, og jeg har det mye bedre enn noen gang om dagen. Tidligere ble jeg veldig fort "forelsket", eller jeg trodde det. Men jeg har nå innsett at jeg liker ingen på den måten eller er forelsket, det har bare handlet om en form for bekreftelse og kontroll. Jeg må slutte å stresse med å finne kjærlighet. Ikke lete etter det. Det kommer en dag i fremtiden hvor jeg finner noen, og da vil jeg passe på å være klar for det.

Jeg må si noe angående det jeg skrev i innledningen, med at jeg får rare ting for meg. I dag tidlig var jeg på trening. Jeg hadde bein og mage. Når jeg var på siste settet før jeg skulle begynne på mage, så jeg at det var en fitness babe som trente samme mageøvelse som jeg egentlig skulle gjøre også. Da begynte hodet mitt å surre skikkelig. Jeg turte ikke å ta den øvelsen, for jeg var redd for at hun trodde jeg hermet etter henne. Herregud, så sykt. Jeg vet jo at hun ikke bryr seg om hva jeg trener og har sikkert ikke lagt merke til at jeg er der en gang. Og hvor mange trener det øvelsen hver dag, det er jo ikke sånn at en har eierskap. Men jeg blir bare helt rar, og jeg kan ikke noe for det. Det var helt umulig å skulle trene mage etter jeg så hun gjorde det samme. 

 

 

Anette

23.02.2017 kl. 12:00
Uff, ble nesten litt glad av å lese dette, er helt lik selv 🙈 Kan bruke timesvis på å snoke på en persons profil, selvom jeg har gjort det hundre ganger før og vet hva som er der. Sjekker om denne personen har fått nye venner på Facebook og blar gjennom vennelisten for å se om han har likt noen nye profilbilder. Herregud. Blir sånn sykt kontrollbehov også er det så tilfredsstillende hver gang jeg har gått gjennom denne "snokerutinen".. føler meg også litt halvgæren, men leste en gang at "syke personer lurer ikke på om de er syke/gærne, de tror de er friske og at oppførselen er normal"

ha en fin dag:)

Maren Kittelsen

23.02.2017 kl. 13:45
Hehe så godt å høre at vi er flere! :D

Ha en fin dag du også :)

Madelen

10.03.2017 kl. 18:12
Akkurat lik her også :)

Kjente og kjenner meg igjen i alt.

Maren Kittelsen

15.03.2017 kl. 18:43
Herlig at det ikke er bare meg hehe
Maren Kittelsen

En blogg bygd på ærlighet og håp. Mitt mål er å dele erfaringer og kunnskap om å være rusavhengig, slik at jeg kan hjelpe andre i samme situasjon og skape forståelse i samfunnet.

Search

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits