Fest foran familie

  • 27.02.2017 - 11:29

Hei, jeg heter Maren og er rusavhengig.

Familie har alltid vært viktig for meg, da vi er mange og veldig nære. Mamma har tre søstre, som alle har flere barn, og vi har alle god kontakt. Gjennom hele barndommen har det vært mye tradisjoner, og vi har alltid møttes i ferier og høytider. Fjellturer, langrenn, aking og kortspill samlet alle hos besteforeldrene mine i Uvdal. Men da mamma og jeg skulle se på familiebilder fra de siste årene, fantes det ikke et eneste med meg. 

Jeg ville heller på afterski i Hemsedal enn å være med familien. Jeg ville heller dra ut på en bransjesøndag, eller å dra i bursdag til et familiemedlem. Jeg glemte å si gratulerer med dagen, eller ringe å høre hvordan det gikk med dem. Jeg tok ikke lenger del i noe som helst, og det ble viktigere for meg å drikke, feste og bruke andre rusmidler. Jeg nedprioriterte familien min. Jeg slet lenge med å innse dette, da det gikk på akkord med mine egne verdier og moralen min. Jeg fortsatte å si i behandling at familien var det viktigste. Men det er jo ikke mulig å si det, når handling viser noe annet? Hvordan kan familie være viktigst når jeg uteblir fra alt, og heller ruser meg? Ja, jeg vil at familien skal være det viktigste, men det betyr ikke at de er det. 

Jeg elsker mamma og lillebror over alt på jord. Men fakta og selvinnsikt viser jo faktisk at jeg har valgt å drikke og ruse meg fremfor å være med dem. Alle gangene jeg kunne vært med dem på kino, på hytta eller sett lillebror spille fotballkamp. Men jeg var egoistisk og tenkte kun på å ha det gøy, og valgte heller å dra ut på byen. I dag er jeg så utrolig lei meg på for alt jeg har gått glipp av, og hvordan jeg har behandlet dem. Jeg var livredd for å gå glipp av noe i Oslo, en bra fest eller masse kokain, men det var det samme hver eneste dag. Jeg visste at mamma satt hjemme å var bekymret for meg, men som en manipulerende person som jugde 24/7, kunne jeg ikke brydd meg mindre. Og det er helt sykt å tenke på. Jeg får helt panikk av å tenke på at lillebroren min i det hele tatt kommer til drikke alkohol! Jeg ville aldri satt familien min gjennom det samme igjen. Det er på tide å være der for dem, stille opp og vise at jeg bryr meg. For det gjør jeg. Og det vil alltid til syvende og siste være familien som er der for deg. Ta vare på dem. Den festen er ikke så viktig.

Maren Kittelsen

En blogg bygd på ærlighet og håp. Mitt mål er å dele erfaringer og kunnskap om å være rusavhengig, slik at jeg kan hjelpe andre i samme situasjon og skape forståelse i samfunnet.

Search

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits