Panikkangst

  • 28.02.2017 - 10:28

Hei, jeg heter Maren og er rusavhengig. 

I skrivende stund sitter jeg på en rom alene, på tiltaket til Nav. Jeg skulle egentlig vært i forelesning nå, men måtte sende melding til veilederen min så jeg kunne bli hentet ut derfra. Dagen startet helt ok i dag, men det vippet over i forelesningen. 


Det er lenge siden jeg har hatt panikk eller angst, men det fikk jeg i dag. Jeg tror det har mye med gårsdagen å gjøre. Etter å ha hatt et lite nederlag og blitt avvist av en jeg hadde blitt glad i, sank humøret mitt. Jeg prøvde å si til meg selv at jeg ikke brydde meg, og ikke hadde noen innvirkning, men tydeligvis har det det. Jeg likte å snakke med personen, og nå når jeg har panikkangst, skulle jeg gjerne snakket med denne personen. En som skjønner meg. Men sånn er livet, alt går ikke alltid etter planen, og man kan ikke forutse alt. Men slike små ting kan balle seg på i perioder, og da brygger det opp til storm. Det er derfor viktig å jobbe med alle de små tingene før man går på en smell. Som en vis mann sa: du må lappe taket i fint vær, slik at når uværet kommer er det tett. 


Det som skjedde i dag, var ikke like greit. Jeg har endelig blitt trygg på gruppa og forelesningen. Jeg kan gå inn alene uten at noen må hente meg ute. Jeg sitter ved siden av en annen dame på første rad, og jeg tør å gi tilbakemeldinger. Men i dag var en ny mann med i rommet. Jeg merket for at noe var galt tidlig. Han snakket utydelig, øynene hans var blanke og pupillene store. Alt tydet på at han var rusa. Jeg syns det var skikkelig ubehagelig. Hadde jeg hatt en bra dag og følt meg sterk, hadde jeg neppe brydd meg. Jeg har jo vært i flere situasjoner i det siste hvor folk drikker eller ruser seg, men da har jeg vært trygg på meg selv slik at det ikke har en påvirkning på meg. Men når jeg allerede var litt nedfor når jeg kom i dag, og en sitter bak meg og er høy, gikk ikke ting som det skulle. Jeg merket at pulsen min steg fort, jeg begynte å skjelve, bli urolig og til slutt gråte. Heldigvis har jeg en fantastisk veileder jeg kunne sende melding. Hun kom fort opp å hentet meg, så nå sitter jeg som sagt å jobber alene på et rom. 

28.02.2017 kl. 10:51
Sterkt og flott at du deler. Håper dagen din tar seg opp. ❤

Helge

01.03.2017 kl. 14:05
Håper alt retter for deg. Slikt slikt tiltak kan være veien til noe positivft for deg.
Maren Kittelsen

En blogg bygd på ærlighet og håp. Mitt mål er å dele erfaringer og kunnskap om å være rusavhengig, slik at jeg kan hjelpe andre i samme situasjon og skape forståelse i samfunnet.

Search

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits