Døden som konsekvens, men ikke ille nok.

  • 05.03.2017 - 11:20

Hei, jeg heter Maren og er rusavhengig.

Jeg har en personlighet som tilsier at jeg skal presse meg selv til det ytterste, og må falle hardt før jeg skjønner at det ikke er smart. En av grunnene til at jeg er rusavhengig, er fordi jeg alltid skulle ta mer enn alle andre, og se hvor langt jeg kunne dra det. Jeg drakk til jeg var bevisstløs og hadde kramper, tok en ekstra stor dropp med mdma eller fyrte på med en haug med linjer av kokain. Jeg kunne ikke brydd meg mindre om jeg døde? Hva er så ille med det, tenkte jeg. Jeg får ofte den tanken igjen i dag også, og det er skremmende. 

Jeg har blitt mer glad i meg selv, og jeg har lært mye de siste månedene. Ting ble mye bedre etter jeg hadde tilbakefallet mitt, som nå er 63 dager siden. Men jeg savner det å kunne sette seg ut i solen å ta en øl med vennene mine. Jeg savner rusen når man drikker og er på en nattklubb. Jeg savner det å kunne la alt gå, ikke tenke og bare kose seg i nuet. Jeg har lyst på alkohol, og jeg har lyst til å drikke med måte og ha disiplin. Men samtidig vet jeg at dette ikke går ann, ikke ennå. Jeg fantaserte om å bruke rusmidler senest i går kveld. Jeg gjorde ikke noe med det, men jeg satt bare å tenkte. Gjør det noe om jeg tar meg EN kveld hvor jeg drikker og tar kokain? Må jeg i det hele tatt si det til noen?

Så tenker jeg på alle konsekvensene mine. Hvor mye jeg mistet, og kan miste hvis jeg går tilbake. Jeg ødela meg selv ved å bli en dårlig person. Jeg var aggressiv, manipulerende, rastløs, likegyldig og deprimert. Listen er for lang til å skrive her. Men det jeg vet, er at det kom ikke noe positivt ut av det i lengden. Jeg har vært heldig som har en familie som fortsatt er her. Jeg bor gratis hjemme siden jeg ikke har jobb, og får være med dem på mye. De gir meg tillit hver eneste dag, og det er min oppgave nå å ikke bryte dem. For jeg vet at jeg hvis jeg gjør noe nå, har ikke jeg et sted å bo i morgen. Da er jeg på gata. 

Men nå skal jeg være veldig ærlig med dere. Min ruspersonlighet og krokodilla på ryggen sier til meg noen ganger: er det ikke verdt det? Gjør det noe om du blir kastet ut, gjør det noe om du mister venner og familie, gjør det noe om du dør, så lenge du får ruset deg en gang til? Jeg vet det kanskje høres sykt ut, men det er fakta. Jeg vil ikke juge og si at alt er rosenrødt hele veien. Jeg har drømmer om natta, og rustanker om dagen. Ja jeg savner det. Men jeg er nødt til å ta meg sammen, se på hva jeg har oppnådd og den personen jeg har blitt. Det kan være veldig vanskelig når ting ikke går min vei. Jeg har ikke jobb og bor hjemme. Disse to tingene gjør at jeg vil bare fortsette å bruke. For hva er egentlig vitsen? Jeg skal stå på, gå i møter, trene og jobbe med meg selv. Men jeg vet at jeg må ta større tak fremover og er nødt til å få jobb og bo hvis dette skal gå bra. 

Erik Dahlen

05.03.2017 kl. 11:27
Hei.. Må bare si at jeg respekterer deg så utrolig for det du skriver og hvor direkte du er. Du virker som er fantastisk dame som ikke alltid har hat det lett. To om det da ja... Leser hver gang du legger ut noe nytt og det er utrolig bra skrevet og at du blottlegger deg.. Du har stor respekt fra meg.. Stå på videre veit du klarer det.. stor varm klem🌹🌹🌹

Maren Kittelsen

05.03.2017 kl. 11:29
Hei Erik. Su utrolig hyggelig. Takk for at du leser bloggen, og takk for fine ord. Klem <3

Anne Rudi

05.03.2017 kl. 11:34
Du er flink til å dele vanskelige tanker Maren og det er viktig for andre å få innsikt. Stå på, husk at livet er herfra og framover og har så mye å by på :-). Jeg kjenner ikke deg, men din mor <3. Det er mange av oss som heier på deg i din kamp.

Maren Kittelsen

05.03.2017 kl. 11:38
Tusen takk<3

Knut-Arne Rættan Olsen-Meisingset

05.03.2017 kl. 23:02
Noen ganger kunne jeg ønske jeg var hest. For Alle skader jeg har av misbruk og diabetes. Hadde døden vært fred og frihet
Maren Kittelsen

En blogg bygd på ærlighet og håp. Mitt mål er å dele erfaringer og kunnskap om å være rusavhengig, slik at jeg kan hjelpe andre i samme situasjon og skape forståelse i samfunnet.

Search

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits