Russen...

  • 07.03.2017 - 15:51

Hei, jeg heter Maren og er rusavhengig.

I dag vil jeg snakke om noe helt annet, russ. Jeg ser så mye snakk om russen på sosiale medier og aviser om dagen, og det er et viktig tema. Jeg vet hvor viktig og høyt jeg satte min egen russetid, og dette var hovedmålet for hele videregående. Vi begynte med dugnader og pengeinnsamling fra første klasse, og brukte mye tid og energi på dette. Folk kjørte rundt for å finne bussene til hverandre, og gjorde mye for å avsløre navn og konsept. Ja det ble til og med krangler mellom bussene. Vi fikk produsert dyre låter med både dekknavn og konsept, og det ble en konkurranse for andre å ha lengst buss, best anlegg osv.  

På denne tiden anså jeg meg selv som voksen, og jeg trodde også jeg var kjempe kul. Men sannheten er at jeg var en liten drittunge med helt feil mål og mening på skolen. Jeg så ned på "nerdene" fordi de ikke hadde et sosialt liv; ikke et som falt i min smak. Jeg forsto ikke hvordan de kunne være "gå-russ" og tenkte at de kom til å angre. Men helt ærlig angrer jeg den dag i dag på at jeg ikke valgte deres vei. Det var nok ikke lett for alle, men det å fortsette sin vei, gjøre det bra på skolen, prioritere det som er viktig for fremtiden og drite fullstendig i de "populære" gjengene. Ja det skal de ha all skryt i verden for. Dette var de som var voksne. 

Det som irriterer meg mest med russetiden i dag, er sangene deres. Jeg føler meg litt gammel kanskje når jeg sier det, men jeg syns det blir for drøyt. Eldre, voksne mennesker som lever av å lage russelåter. Man skulle da tro det gikk an å skrive om noe annet enn fyll, dop, sex og horer. Jeg klarer bare ikke sette meg inn i tankegangen deres. Har jeg vært like ille, har jeg vært en like stor drittunge som dem? Jeg blir helt satt ut og flau når jeg hører hva folk produserer og har som låt til bussen deres. Jeg føler at for hver år blir det verre, fordi ungdommen skal vise seg frem og være "verst". En slik sang kan gi mye oppmerksomhet, og det er nettopp det russen er oppslukt av. Jo drøyere sangen er, jo mer oppmerksomhet. 

Jeg sier ikke at vi var perfekt i vår tid, langt i fra. Jeg har sett på bilder og filmer fra den tiden, og jeg blir oppriktig flau over personen jeg var. Hvor utrolig barnslig det var mulig å være. Det er lett å se tilbake på det nå, og jeg forstår at for de som er russ nå eller på den alderen, så føler man seg voksen. Men jeg kunne bare ønske at de opprettholdt russentiden og ikke satt den i fare. For jeg mener at feiringen er bra i seg selv og det er et godt konsept. Men de ødelegger det selv ved å ha et alt for stort fokus på oppmerksomhet, fyll, dop og sex. Man så og si lever for russetiden på den alderen, fordi man tror dette er det store i livet. Newsflash, det venter større og bedre opplevelser enn tusen rølpe, fulle drittunger samlet på et sted.

Nå skal jeg vise dere hvordan jeg så ut en av de siste dagene i russetiden, flere uker hvor jeg har drukket hver eneste dag. Æsj 

Kaia

07.03.2017 kl. 17:21
Takk for ett bra innlegg!!!

Maren Kittelsen

07.03.2017 kl. 17:25
?
Maren Kittelsen

En blogg bygd på ærlighet og håp. Mitt mål er å dele erfaringer og kunnskap om å være rusavhengig, slik at jeg kan hjelpe andre i samme situasjon og skape forståelse i samfunnet.

Search

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits