Kropp og vekt

  • 07.03.2017 - 21:08

Det er forbausende å se hvor mye kroppen forandrer seg når man slutter å drikke alkohol. Jeg merker stor forskjell, da jeg har gått ned 14kg på det meste. I fjor sommer veide jeg 63kg, så gikk jeg ned til 49kg ved slutten av årsskiftet. Jeg har begynt å få et sunnere forhold til mat, og trener mye styrke, så nå har jeg gått opp til 52 kg, og det er jeg veldig fornøyd med. Jeg ble veldig påvirket av folk rundt meg, og det gjorde at jeg begynte å tenke mye på vekt. Etter jeg kom ut av behandling ble vekten min en ny avhengighet, og jeg lot være å spise mat for å holde vekten min nede. Men etter å ha jobbet mye med meg selv, lærte jeg å behandle kroppen min bra, og heller fokusere på hva jeg spiser og trene, i stedet for å ikke spise i det hele tatt. Og jeg syns selv jeg ser bedre ut nå enn noen gang nå.

Vekten har ikke så mye å si, det er jeg klar over, men jeg ville fortelle dere hvordan kroppen min forandrer seg uten alkohol og rusmidler. Alkohol og rusmidler gjør at man får mindre energi. Jeg husker godt at jeg ofte måtte sove på dagtid i periodene jeg drakk kun alkohol. For om jeg brukte dop klarte jeg å holde meg oppe i dager. Alkohol gjorde også meg sulten hele tiden, og den verste nattmaten var normalt. Alkoholen ødela restitusjonen min slik at treningen ikke fikk full effekt. Men det jeg la mest merke til, er hvor mye jeg gikk opp i vekt. Jeg ser dette også på folk rundt meg. De som tidligere har hatt en sunt forhold til alkohol og klart å opprettholde kropp med trening, men ikke lenger klarer det, og går mye opp i vekt på grunn av høyt alkoholinntak. En av konsekvensene mine som alkoholiker ble nettopp vekten min. 

Jeg vil ikke virke overfladisk å si at vekt er veldig viktig, men samtidig så har det en del å si for enkeltmennesket. Det blir feil å skulle gå ned i vekt for at andre skal syns du er fin. Men så lenge man har et sunt forhold til det, trener for å ha god helse, få bedre selvtillit, ha rutiner eller få bort den usunne vekten man har pådratt seg av alkohol, ser jeg ikke noe feil med det. Jeg ville ikke skryte av meg selv og hvordan jeg så ut for noen måneder siden, for jeg visste at jeg så vidt spiste mat. Jeg gjorde alt på en usunn måte. Og være tynn fordi man lar være å spise er flaut. Men nå passer jeg på hva jeg spiser, jeg trener hver dag og drikker ikke alkohol. Da må jeg få lov å være stolt av det jeg har oppnådd og kroppen min. 

Dette første bildet viser kroppen min så ut for et par år siden:Dette er hvordan jeg ser ut nå:Man tenker sikkert at det første ikke bildet var ille. Og hvis jeg bruker hodet mitt, så kan jeg vel si at jeg aldri har vært særlig overvektig, det blir for dumt å si. Men det er stor forskjell på de to bildene for min egen del. Ikke bare i utseende, men for meg representerer kroppen min sunnhet og en kropp uten alkohol. 

Jeg tror den største forskjellen utseendemessig og vektmessig er ansiktet mitt.  

 

Hege Kristin

07.03.2017 kl. 21:11
så flink du har vært <3

Maren Kittelsen

07.03.2017 kl. 21:13
Takk <3
Maren Kittelsen

En blogg bygd på ærlighet og håp. Mitt mål er å dele erfaringer og kunnskap om å være rusavhengig, slik at jeg kan hjelpe andre i samme situasjon og skape forståelse i samfunnet.

Search

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits