Motivasjon!

  • 16.03.2017 - 08:19

God morgen alle leserne mine!

I dag er formen mye bedre, og kroppen hadde godt av en dag med hvile. Målet mitt nå er å lytte til kroppen og ikke overdrive. Finne en viss balanse. 

Jeg vet at det kan være mange dårlige dager, og at det er vanskelig å finne motivasjon til å komme seg opp av sengen. Jeg vet hvordan det er å ikke se lys i tunellen. Jeg var deprimert i flere år, og det eneste lyspunktet jeg hadde var å drikke eller ruse meg. Da kunne jeg glemme det negative eller ha det gøy. Men når jeg prøvde å være flink og sette meg mål, ble det ikke bedre. Jeg kunne våkne om morgenen å ikke vite hva jeg skulle gjøre. Det ble nesten verre når jeg ikke drakk og ruste meg. Det er fordi jeg ikke jobbet med det jeg hadde i ryggsekken. Den var helt lukket igjen, og alt av følelser og minner bare dyttet langt ned i bånn. 

Det var behandlingen og møter som fikk meg ut av rusen. Men det som faktisk holder meg rusfri er rutiner, resultater og takknemlighet. Jeg har full forståelse at det kan se mørkt ut, og at veien er så lang å gå at man ikke vet om man orker å i det hele tatt starte. Det er lett for meg og andre å si: det blir bedre! Men det er vanskelig å lytte og forstå det når man er langt nede. Men man må ta det rolig, og et steg av gangen. Man ble ikke avhengig på en dag. 

Tenk at kun for i dag skal jeg holde meg rusfri. Kun for i dag skal jeg sette meg et mål. Det kan være å lage mat, dra på trening, gå en tur, rydde rommet, besøke familien og lignende. Jeg vet hvordan vi er, og skal ofte gjøre alt godt på en gang. Men ikke gjør det. Finn EN god ting du kan gjøre i dag, så du kan være stolt av deg selv når du legger deg i kveld. Når du står opp i morgen, så prøver du å gjøre det samme igjen. Ta en dag av gangen. 

Maren Kittelsen

En blogg bygd på ærlighet og håp. Mitt mål er å dele erfaringer og kunnskap om å være rusavhengig, slik at jeg kan hjelpe andre i samme situasjon og skape forståelse i samfunnet.

Search

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits