Ettervernsseminar

  • 17.03.2017 - 23:53

I skrivende stund ligger jeg i en seng på "Veien ut" i Vestfold. Jeg har meldt meg på er ettervernsseminar ved behandlingsstedet jeg var innlagt på, Alfa. Dette er for tidligere pasienter som ønsker å være ettervernsledere.

Da det ble spurt om hvem som kunne tenke seg å dra en helg, var det lite respons i gruppa. De fleste hadde jobb, andre planer eller ville ikke. Dermed valgte jeg å melde meg, kun fordi jeg følte jeg måtte. Men jeg må si at dette var et utrolig godt valg. Nå ligger jeg på rom med to gode venninner jeg var innlagt med. På naborommene ligger andre som var innlagt samtidig som meg, eller på andre tider. Dagen i dag har vært helt spesiell. Det var ikke før jeg kom tilbake hit, til stedet som reddet livet mitt, at jeg innså hvor takknemlig jeg er for å få denne sjansen. Jeg skal tilbringe en hel helg med rusfrie venner, lære mye nytt, dele kjærlighet, styrke og håp. Jeg skal få en haug med tilfriskning som jeg kan ta med meg videre.

Det å være her er noe helt spesielt. Det er en åndelighet, kjærlighet og dynamikk som slår alt annet. Disse menneskene og dette stedet får meg til å være lykkelig. I dag har jeg spist pizza, kake og godteri med god samvittighet, fordi jeg er glad i meg selv. Fordi jeg ikke bryr meg. Jeg klarer å slippe tvangstankene med spising og trening. Jeg kan fokusere på det som er viktig, og lære av dem.

Det å dra hit var også viktig fordi jeg gjør ting jeg ikke egentlig vil. Det er mye her i livet som jeg syns er stress, ikke gidder eller vil gjøre. Jeg kan si det er unødvendig eller kjedelig. At det ikke er noe for meg. Men jeg har vært veldig flink i det siste på å gjøre det motsatte. Hvis det er noe jeg absolutt ikke vil, så gjør jeg deg. Jeg ville ikke hit, men dro. Jeg ville ikke dele på et nytt møte i dag, men gjorde det. Jeg orker ikke gå på møte, men gjør det allikevel. Jeg gidder ikke støvsuge, men tvinger meg selv. Alle sånne små ting i hverdagen, som frykt og "giddalaushet" styrer, snur jeg om på. Og vet du hva? Det gjør noe med meg. Det gjør meg til en bedre person hver eneste dag. 

Maren Kittelsen

En blogg bygd på ærlighet og håp. Mitt mål er å dele erfaringer og kunnskap om å være rusavhengig, slik at jeg kan hjelpe andre i samme situasjon og skape forståelse i samfunnet.

Search

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits